Ανακοίνωση Στρατηγικής Συνεργασίας PYLONES HELLAS x EXELASIS

By March 11, 2024 Press Releases

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2023 – Η Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφαλείας διαδικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την Στρατηγική Συνεργασία, με την αγγλική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, την EXELASIS!

Η Pylones Hellas διαρκώς αναζητά κορυφαίες λύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για τους πελάτες της. Αυτή η αναζήτηση, την οδήγησε να κατανοήσει πως η αποτελεσματικότερη προστασία κάθε οργανισμού, βασίζεται πρωτίστως στην ικανότητα της αναγνώρισης των αδυναμιών του. Η Pylones Hellas πρωτοπορεί με μία ακόμη στρατηγική συνεργασία, παρουσιάζοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο, την EXELASIS, μία κορυφαία εταιρεία εξειδικευμένη στον εντοπισμό των τρωτών σημείων σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιο τομέα.

Η EXELASIS, αποτελεί μία νεοσύστατη εταιρεία που απαρτίζεται από διακεκριμένους συμβούλους με εμπειρία δεκαετιών, από ομάδες πραγματικών “hackers”, πιστοποιημένους πλέον με τις πιο δυσεύρετες και απαιτητικές πιστοποιήσεις στον παγκόσμιο κλάδο της κυβερνοασφάλειας (CREST: CCSAS, CCT INF, CCT APP, CISSP, OSCE, OSCP, OSWP). Μία σύντομη έρευνα στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της EXELASIS καθιστά πολύ εύκολη την αναγνώριση της υπεροχής της και εμπνέει βαθιά εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στην αξιοπιστία της.

«Η αφοσίωση μας στις Cyber Security πιστοποιήσεις, μας καθιστά ικανούς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάθε πελάτη μας.» όπως μας ενημερώνει η CEO της EXELASIS, Katerina Tasiopoulou.

Όλες οι υπηρεσίες της EXELASIS πλέον εντάσσονται στο portfolio/offering της Pylones Hellas και προσφέρονται στους πελάτες της σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιγραμματικά:

  • Penetration Testing
  • Red Teaming
  • Security Training

 

PENETRATION TESTING

Το Penetration Testing, είναι η βασικότερη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων. Εκπαιδευμένοι επαγγελματίες καλούνται να προσομοιάσουν επιθέσεις στα συστήματα ενός οργανισμού, πριν από την εκδήλωση πραγματικής κακόβουλης επίθεσης. Πραγματοποιούνται συνεχόμενες και πολλαπλές προσπάθειες εισχώρησης στα πληροφοριακά συστήματα, στις βάσεις δεδομένων, στο δίκτυο Wi-Fi και γενικότερα σε οτιδήποτε ενδεχομένως να είναι τρωτό σημείο για τον κάθε οργανισμό. Μέσα από τις δοκιμές αυτές, σε προστατευμένο περιβάλλον, αξιολογείται το επίπεδο ασφαλείας και ταυτόχρονα γίνεται η πλήρης χαρτογράφηση των ευπαθειών των ψηφιακών συστημάτων της εταιρείας. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω άσκησης, δίνονται στοχευμένες συστάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας.

 

RED TEAMING

Ως Red Teaming, αποκαλείται διεθνώς η απόλυτη άσκηση ελέγχου της ασφάλειας ενός ώριμου οργανισμού. Εξετάζεται συνολικά το περιβάλλον του οργανισμού στον κυβερνοχώρο, ταυτόχρονα, με το περιβάλλον του στον φυσικό χώρο. Σε μία άσκηση Red Teaming καθορίζονται που είναι απαραίτητο να αποφευχθούν και στη συνέχεια εκτελούνται προσομοιώσεις στοχευμένων επιθέσεων από τους έμπειρους συμβούλους.

Λαμβάνεται υπόψιν οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε σημείο εισόδου σε ενδεχόμενη επίθεση, όπως κτίρια, μηχανήματα, φορητές συσκευές ακόμη και οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον οργανισμό. Πραγματοποιείται μία εκτενής μελέτη όλων των κακόβουλων Τεχνικών, Τακτικών και Διαδικασιών και ακολούθως εξετάζεται η αποτελεσματικότητα και η αντοχή, των αμυντικών συστημάτων του οργανισμού. Είναι μία πραγματική άσκηση ασφαλείας, σε πραγματικό χρόνο, για την ολοκληρωμένη προστασία από πραγματικές απειλές. 

 

SECURITY TRAINING

Το 88% των καταγεγραμμένων πιο ζημιογόνων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ξεκίνησε από ανθρώπινο λάθος ως το ευάλωτο σημείο εισόδου. Βασιζόμενοι σε αυτήν την στατιστική ένδειξη η Exelasis κατανοεί την μέγιστη βαρύτητα που έχει η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε οργανισμό.

Με το αναβαθμισμένο Red Teaming και Penetration Testing που παρέχει στους πελάτες της και την διαρκή ενημέρωσή της στις τρέχουσες απειλές του κυβερνοχώρου, αναγνωρίζει τις ευπάθειες των ψηφιακών συστημάτων του οργανισμού και διαμορφώνει ένα Security Training προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλο το προσωπικό, σε κάθε θέση ή ειδικότητα.

Ενδεικτικά, τα θέματα τα οποία καλύπτονται είναι:

  • Αναγνώριση κοινών μορφών απάτης (όπως Phishing)
  • Αντιμετώπιση κοινών μορφών επιθέσεων
  • Ανίχνευση απειλών
  • Διαχείριση κωδικών πρόσβασης
  • Ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο
  • Μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας

Κάθε οργανισμός θα πρέπει να θεωρείται τόσο ασφαλής όσο κάθε μέλος του ξεχωριστά.

O διευθύνων σύμβουλος της Pylones Hellas κ. Εμμανουήλ Νέτος, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Με την συγκεκριμένη συνεργασία, φέρνουμε στους πελάτες μας στην ελληνική και κυπριακή αγορά, εξεζητημένες υπηρεσίες. Το red teaming αποτελεί μία από τις βασικές υπηρεσίες που είναι σημαντικό να υιοθετεί κάθε εταιρεία, καθώς αποτελείται από μία ομάδα, η οποία μπορεί να εντοπίσει άμεσα τα τρωτά σημεία ενός συστήματος και να βοηθήσει στην πρόληψη μίας επικείμενης κυβερνοεπίθεσης. Η Exelasis αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς η εμπειρία τους και η εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ομάδα της θα βοηθήσουν στην εξάλειψη κάθε δυσλειτουργίας και κινδύνου στον ψηφιακό κόσμο του οργανισμού σας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Exelasis, κα. Αικατερίνη Τασιοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νέα μας συνεργασία. Αναγνωρίζουμε την εξελικτική πορεία της Pylones Hellas, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε νέους ορίζοντες παροχής υπηρεσιών για τους πελάτες της. Στοχεύουμε σε μία τέλεια ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής αγοράς, καθώς κατανοούμε πλήρως την ελληνική κουλτούρα, έχοντας Έλληνες ιδρυτές και ταυτόχρονα αξιοποιούμε εμπειρίες δεκαετιών στο εξωτερικό. Επιθυμούμε να συμβάλουμε στην επιτυχημένη και ασφαλή μετάβαση της καθημερινότητας όλων μας σε νέους τεχνολογικούς ρυθμούς, γοργά αναπτυσσόμενους, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη ( AI ). Είναι ιδιαίτερη τιμή να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω ως Exelasis, στο πλευρό της Pylones Hellas και των ανθρώπων της.»